Linkuri accesibilitate

Marina Tauber rămâne în arest 


Marina Tauber este acuzată de falsificarea raportului financiar al Partidului Șor și de acceptarea finanțării formațiunii de către un grup criminal organizat
Marina Tauber este acuzată de falsificarea raportului financiar al Partidului Șor și de acceptarea finanțării formațiunii de către un grup criminal organizat

Judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins ca nefondat recursul depus de avocații deputatei Partidului Șor Marina Tauber și au menținut în vigoare hotărârea Judecătoriei Ciocana, din 23 iulie, prin care aceasta a fost plasată în arest preventiv.

Escortată în instanță, Marina Tauber a spus că avocații săi au adus „multe argumente că n-ar trebui să stea în închisoare” și că deținerea sa ar fi ilegală.

În timpul ședinței de judecată, susținătorii săi au protestat în fața Curții de Apel. O manifestație similară a avut loc pe 28 iulie când urma să fie inițial examinat recursul, dar ședința fusese amânată.

Anterior, deputații Partidului Șor și din Partidul Comuniștilor au trimis Curții de Apel Chișinău garanții personale că Marina Tauber nu se va eschiva de la urmărirea penală și au cerut eliberarea ei din arest preventiv.

Vicepreședintă a Partidului Șor, Marina Tauber a fost lipsită de imunitate parlamentară și reținută pentru 72 de ore pe 21 iulie, iar pe 23 iulie a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, pentru 30 de zile.

Ea este acuzată de falsificarea raportului financiar al Partidului Șor și de acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii de către un grup criminal organizat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG