Linkuri accesibilitate

Marina Tauber rămâne în penitenciar. Judecătorii au prelungit arestul cu 20 de zile


Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, i-au prelungit cu încă 20 de zile, mandatul de arest în Penitenciarul nr. 13 deputatei Partidului Șor Marina Tauber, la solicitarea procurorilor.

Marina Tauber a fost escortată la ședința de judecată, care s-a desfășurat cu ușile închise și a durat câteva ore, timp în care membri și simpatizanți ai Partidului Șor au protestat în fața instanței, cerând eliberarea ei din penitenciar.

„Nu mă miră această decizie. Judecătoarea nu a rezistat presiunilor politice directe din partea Maiei Sandu, domnului Sergiu Litvinenco, Mustață ș.a.m.d. Este o decizie așteptată”, a declarat Tauber după ședință. Ea se declară nevinovată și că dosarul e o comandă politică a guvernării PAS.

Avocații Marinei Tauber au anunțat că vor contesta în Apel decizia de prelungire a arestului pe care au calificat-o drept „neîntemeiată și abuzivă”.

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a fost lipsită de imunitate parlamentară și reținută pe 21 iulie, iar pe 23 iulie a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Ea este acuzată de falsificarea raportului financiar al Partidului Șor și de acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii de către un grup criminal organizat.

Potrivit Ziarului de Gardă, miercuri, 7 septembrie, Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a prelungit cu 30 de zile și arestul preventiv în Penitenciarul nr.13 pe numele contabilei Partidului Șor, Olga Romanova, care este cercetată în același dosar.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG