Linkuri accesibilitate

Marina Tauber s-a întors din Israel


Marina Tauber, deputata Partidului Șor
Marina Tauber, deputata Partidului Șor

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, cercetată în dosarul fraudei bancare, anunță că s-a întors în Moldova după ce a fost plecată câteva zile în Israel „pentru investigații medicale planificate”, în pofida faptului că procurorii i-au interzis să părăsească țara, având însă acordul instanței.

„Pentru cei care și-au făcut griji că nu mă voi întoarce, sunt aici, acasă, în Moldova și nu veți scăpa atât de ușor de mine”, a spus Marina Tauber într-o intervenție video în direct făcută în această noapte, pe aeroportul din Chișinău.

Deputata a ținut să-i răspundă președintelui PAS, Igor Grosu, care comentase plecarea ei în Israel, țara în care se află din 2019 și Ilan Șor, condamnat în dosarul ,,furtului miliardului”. „Îi așteptăm pe toți acasă. Dacă vine ea, e bine. Dacă vin împreună, e minunat. Veniți acasă, măi copii!”, a spus Grosu.

„Domnul Grosu, în loc să ne cheme pe Ilan Șor și pe mine acasă, mai bine ar chema diaspora acasă, căreia i-a promis vremuri bune. Am un sfat pentru Grosu. Ar face bine să-și facă valizele cât de repede poate. Imediat cum Ilan Șor va apărea în spațiul public, veți avea la dispoziție maximum 10-15 minute să părăsiți țara”, l-a amenințat Tauber.

Ea a mai reclamat că autoritățile ar pregăti percheziții și arestări a mai multor reprezentanți din conducerea Partidului Șor pentru a-i face să renunțe la proteste antiguvernamentale. Nimeni din conducerea țării încă n-a răspuns la aceste acuzații.

Bănuită de escrocherie și spălare de bani și lipsită de imunitate parlamentară la sfârșitul lunii mai, Marina Tauber avea interdicția de a părăsi țara în decurs de 60 de zile. Procurorii i-au respins solicitarea de a pleca în Israel pentru examinări medicale, însă Judecătoria Chișinău i-a admis cererea.

Procurorii o acuză pe Marina Tauber că, împreună cu deputatul fugar Ilan Șor, ar fi sustras bani în proporții deosebit de mari de la Banca de Economii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG