Linkuri accesibilitate

Marina Tauber va contesta la tribunal decizia CEC de a i se anula candidatura la primăria Bălți


Marina Tauber, andidata Partidului Politic Şor la funcţia de primar al municipiului Bălţi
Marina Tauber, andidata Partidului Politic Şor la funcţia de primar al municipiului Bălţi

Candidata Partidului Politic Şor la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Marina Tauber, spune că îşi va căuta dreptatea în judecată, după ce Comisia Electorală Centrală a cerut Judecătoriei Bălţi anularea înregistrării sale în calitate de candidate în alegerile locale. Tauber i-a îndemnat pe bălţeni să o susţină, inclusiv ieşind la proteste, informeaza agenția IPN.

Marina Tauber spune că decizia CEC ar fi – cităm - „o crimă împotriva bălţenilor, împotriva unei vieţi mai bine, împotriva îmbunătăţirilor şi împotriva a tot ceea ce visează şi au dreptul să viseze oamenii” și a criticat guvernarea PAS, acuzînd-o că ar fi „acaparat statul” și și-ar fi „subordonat instituțiile democratice”.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis ieri să solicite Judecătoriei Bălţi anularea înregistrării Marinei Tauber, desemnat de Partidului Politic Şor, la funcţia de primar al municipiului Bălţi. CEC a constatat folosirea de către candidată a fondurilor financiare şi materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripţia electorală municipală Bălţi, de cel puţin 34 260 de lei, iar în consecinţă, depăşirea maximă a plafonului stabilit de CEC, cu cel puţin 9 514 lei.

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor i-a îndemnat și el pe locuitorii din Bălți să iasă masiv la vot duminică, 5 decembrie, și să pună ștampila „Votat”, în dreptul candidatei Tauber, indiferent dacă va rămâne sau nu în cursa electorală. În cadrul unei conferințe de presă, el a criticat dur decizia de ieri a CEC-ului, pe care l-a acuzat că s-ar afla ” în buzunarul puterii ” , și a îndemnat cetățenii să le dea o lecție celor care încearcă acum să le fure drepturile și libertățile.

În cazul excluderii Marinei Tauber din competiția electorală, în turul de balotaj din 5 decembrie se vor confrunta candidatul independent Nicolai Grigorișin, fost primar interimar și membru al Partidului Nostru și candidatul PAS, Boris Marcoci.

XS
SM
MD
LG