Linkuri accesibilitate

Membri și simpatizanți ai PSRM continuă protestele, cerând eliberarea lui Igor Dodon


Membrii și simpatizanții Partidul Socialiștilor continuă protestele din centrul Chișinăului, după reținerea, marți, a liderului de onoare al formațiunii, fostul președinte Igor Dodon, într-un dosar penal sub bănuiala de corupție și trădare de patrie.

Zecile de manifestanți, care eliberarea lui Dodon, poartă steaguri și pancarte cu inscripții: „Libertate deținuților politici”, „Jos mâinile de pe opoziție” și „Nu capturării statului”. Aceștia protestează totodată și față de valul de scumpiri, și politicile guvernării, scandând: „Jos Guvernul PAS!”, „Jos Maia Sandu!”.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat în fața manifestanților că „R. Moldova a devenit un stat capturat unde justiția servește interesele politicienilor”. „Ei spun că Dodon a trădat țara, omul care a sprijinit biserica, care a vizitat fiecare localitată și a construit grădinițe și școli, acest om este izolat astăzi de societate. Este o crimă și cei care au aplicat asemenea metode vor suferi”, a spus Batrîncea, citat de TV8.

Un alt fruntaș socialist, Bogdan Țîrdea, a declarat că protestele vor continua, iar oamenii nu vor accepta „ilegalități și dosare fabricate la comandă”.

În timp ce fostul președinte Igor Dodon se declară nevinovat, autoritățile politice promit transparență în ancheta procurorilor.

Lider informal al Partidului Socialiștilor și președinte al Uniunii de Afaceri Moldova-Rusia, politicianul pro-rus a fost reținut marți seara pentru 72 de ore. El este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

XS
SM
MD
LG