Linkuri accesibilitate

Mesajul lui Joe Biden către Kim Jong Un: „Salut... atât.”


Joe Biden în vizită în Coreea de Sud, 22 mai 2022
Joe Biden în vizită în Coreea de Sud, 22 mai 2022

Aflat în vizită la Seul în cadrul primului său turneu în Asia de la începutul mandatului, președintele american Joe Biden a transmis un mesaj simplu liderului din Coreea de Nord, Kim Jong Un: „Salut... atât”.

Biden le-a vorbit jurnaliștilor la 22 mai, în ultima zi a vizitei sale în Coreea de Sud. El a spus că „nu este îngrijorat” de așteptatele teste nucleare nord-coreene, care vor fi primele în aproape cinci ani.

Dar răspunsul său ironic la întrebarea ce mesaj ar avea pentru Kim, remarcă Reuters, a subliniat abordarea discretă a administrației Biden față de tensiunile nerezolvate cu Coreea de Nord, în contrast cu amenințările, summit-urile și „scrisorile de dragoste” ale fostului președinte Donald Trump către liderul nord-coreean.

În timp ce rapoartele agențiilor de informații sugerează că Fenianul se pregătește de un nou test nuclear, Biden a spus că „suntem pregătiți pentru orice ar face Coreea de Nord”.

Cu o zi mai devreme, președintele american și noul său omolog sud-coreean, Yoon Suk-yeol, s-au înțeles să examineze posibilitatea organizării unor exerciții militare de amploare a celor două țări și, eventual, să desfășoare mai multe arme americane cu capacitate nucleară în regiune, ca răspuns la testele Fenianului.

De la Seul, Biden călătorește la Tokyo pentru convorbiri cu liderii japonezi. Va mai participa la un summit al grupului Quad, din care mai fac parte India și Australia, ca parte a strategiei americane de a contracara influența în expansiune a Chinei și de a exercita presiuni asupra Rusiei în legătură cu războiul contra Ucrainei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG