Linkuri accesibilitate

Metroul londonez nu mai circulă pe fondul intensificării acțiunilor sindicale în Marea Britanie


Sistemul de transport subteran din Londra a fost oprit pe 19 august din cauza unei greve privind locurile de muncă, salariile și pensiile.

„Îi sfătuim pe clienți să nu călătorească deloc cu metroul”, a declarat un purtător de cuvânt al sistemului de transport în comun. Greva are loc la o zi după o grevă națională a lucrătorilor feroviari care a dus la anularea a aproximativ 80% din trenurile de pasageri. O grevă similară a feroviarilor a fost programată pentru 20 august.

Acțiunile sindicale fac parte dintr-o campanie de vară în cadrul căreia lucrătorii din sectorul public și privat cer majorări salariale care să-i ajute să facă față creșterii prețurilor la alimente și energie. Lucrătorii poștali, avocații, lucrătorii din telecomunicații și cei din porturi au anunțat greve pentru sfârșitul acestei luni.

La Edinburgh, lucrătorii din domeniul salubrizării au început pe 18 august o grevă de 11 zile, chiar în momentul în care turiștii au început să sosească în oraș pentru Festivalul Edinburgh Fringe.

Inflația în Regatul Unit a ajuns la 10,1% în luna iulie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG