Linkuri accesibilitate

Mihail Bagas, eliberat din arest | Ambasadorul Marii Britanii și al Irlandei de Nord își încheie misiunea diplomatică în R. Moldova


Mihai Bagas a fost reținut pe data de 21 septembrie 2023.
Mihai Bagas a fost reținut pe data de 21 septembrie 2023.

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineață de la Europa Liberă.

Știrile presei moldovene

  • Activistul Mihail Bagas, care a fost reținut și plasat în arest acum o lună, a fost eliberat recent din detenție, scrie IPN. Potrivit Procuraturii Anticorupție, măsura preventivă a fost revocată din motive care nu pot fi făcute publice. Cu toate acestea, în locul arestului, i s-a impus o altă măsură preventivă: interdicția de a părăsi localitatea. Detaliile privind alte acțiuni de urmărire penală în cazul său vor fi comunicate ulterior de către instituție, mai precizează sursa citată.
  • Jurnal TV relatează că un avion de mici dimensiuni cu două persoane la bord a aterizat forțat pe aerodromul din Horești, Ialoveni. Aeronava s-a defectat în timpul zborului și a fost nevoie de o aterizare de urgență. Echipaje de salvatori și pompieri au intervenit pentru a asigura siguranța în timpul aterizării. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cauza exactă a incidentului va fi investigată ulterior.
  • Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul britanic Steven Fisher, cu ocazia încheierii mandatului său diplomatic în Republica Moldova, transmite Moldpres cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. Relațiile dintre cele două țări s-au consolidat în ultimii ani, cu vizite bilaterale, cooperare îmbunătățită în combaterea corupției și facilitarea comerțului, se precizează în comunicat.
  • Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță competitorii electorali că au mai rămas trei zile pentru a face modificări în lista de candidați sau pentru a se retrage din cursa electorală, citează Ziarul de Gardă un comunicat emis de CEC. Orice modificare în listele de candidați trebuie făcută până cel târziu pe 26 octombrie 2023. Partidele politice și blocurile electorale au opțiunea de a solicita schimbarea ordinii candidaților sau de a-i exclude (retrage) din lista înregistrată. De asemenea, au posibilitatea de a retrage întreaga listă de candidați pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023, se mai spune în comunicat.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

  • Pe Facebook a devenit popular un reportaj video al Pro TV despre accidentul din preajma Aeroportului Internațional Chișinău. În accident a fost implicată o mașină a poliției, iar victimele, care se deplasau cu o motocicletă, erau soț și soție. Prietenii cuplului au adus flori la locul unde s-a produs tragedia.
  • Pe Instagram, de interes sporit din partea internauților, se bucură o postare a jurnaliștilor de la TV8, în care se vorbește despre decesul actriței din România, Nataşa Raab. Actrița era cunoscută și pentru rolul bunicii din reclama „Prea bun, prea ca la țară”.
XS
SM
MD
LG