Linkuri accesibilitate

Mihail Druță spune că nu va participa la scrutinul din 15 martie


Mihail Druta
Mihail Druta

Mihail Druță, cel care a fost propus de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr să fie candidatul unic al forțelor proeuropene și democratice la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală numărul 38, Hâncești, nu va participa la scrutinul din 15 martie. Într-un comunicat de presă, plasat pe Facebook, Mihail Druță a menționat că urma să participe, doar dacă ar fi fost desemnat în calitate de candidat comun al PPPDA și PAS, dar și a cel puțin al două formațiuni unioniste, informează agenția IPN.

PAS a decis să susțină candidatura fostei ministre a justiției, Olesea Stamate, la funcția de deputat în circumscripția 38 de la Hîncești. Mihail Druță, consideră că participarea sa în alegerile de la Hâncești a devenit contraproductivă și spune că i-a adresat liderului PPPDA, Andrei Năstase, un mesaj, în care a declarat univoc că nu poate și nu va candida doar din partea Platformei DA. Mihail Druță afirmă că lipsa de comunicare și înțelegere din tabăra forțelor pro-europene și unioniste are un impact nociv asupra stării de spirit a electoratului, inclusiv a concetățenilor din diasporă. „Situația creată poate avea consecințe negative asupra rezultatelor alegerilor de la Hâncești din 15 martie, dar și ale celor prezidențiale de la sfârșitul anului”, scrie Mihai Druță.

Mihail Druță menționează că nu dorește să participe din partea unei formațiuni politice pentru a nu participa la fărâmițarea electoratului și demoralizarea alegătorilor cu viziuni naționale și pro-europene. Mihail Druță face apel către liderii Blocului electoral Unirea, Partidului Unității Naționale și Partidului Liberal Democrat să analizeze onest și temeinic situația din circumscripția electorală uninominală numărul 38, Hâncești, inclusiv rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 și ale celor locale din 20 octombrie 2019, pentru a identifica și a susține un candidat comun cu șanse electorale reale, nu imaginare.

Mihail Druță este cetățean moldovean, stabilit de mulți ani în orașul Parma din Italia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG