Linkuri accesibilitate

Miliardarul Bill Gates estimează că lumea va putea reveni la normalitate până la sfârșitul anului 2022


Bill Gates. Reuters, 15 februarie 2021
Bill Gates. Reuters, 15 februarie 2021

Co-fondatorul și filantropul Microsoft, Bill Gates, estimează că lumea va putea reveni la normalitate până la sfârșitul anului 2022 cu ajutorul vaccinurilor COVID-19.

Într-un interviu cu ziarul polonez Gazeta Wyborcza și cu televiziunea TVN24, Gates a declarat că pandemia de coronavirus este „o tragedie incredibilă” și singura rază de speranță este accesul la vaccinuri, care au fost dezvoltate cu o viteză remarcabilă. „Până la sfârșitul anului 2022 ar trebui să revenim practic la normal”, a spus Gates.

Miliardarul Bill Gates, care a renunțat la funcția de președinte al Microsoft Corp în 2014, a mai declarat că a avertizat lumea în 2015 împotriva posibilității unei pandemii globale.

„Oameni ca mine au avertizat și au spus: există un anumit risc, pentru un preț mic ne putem pregăti și evita problema, dar, din păcate, aceste investiții nu au fost făcute la timp”, a spus Gates.

Fundația sa și a soției sale a investit cel puțin 1,75 miliarde de dolari pentru răspunsul global la pandemia COVID-19, inclusiv pentru a-i sprijini și pe unii producători de vaccinuri, pentru cercetare și tratamente potențiale.

Inițiativa COVAX, susținută de Organizația Mondială a Sănătății și Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare, își propune să asigure două miliarde de doze de vaccin pentru țările cu venituri mai mici până la sfârșitul anului 2021.

Întrebat despre campania de știri false care l-a acuzat că se află în spatele pandemiei pentru a „controla” lumea, Gates a spus că, în special în perioadele dificile, oamenii găsesc mai ușor să creadă că există „un motiv simplu, demonic” în spatele calvarului lor și astfel de teorii s-au răspândit mai repede cu ajutorul rețelelor sociale.

Gates a avertizat cu privire la pericolul pe care îl prezintă astfel de minciuni. „Este cu adevărat tragic faptul că cineva nu poartă o mască sau nu vrea să se vaccineze de teama unei conspirații”, a spus el.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG