Linkuri accesibilitate

Miliardarul rus Oleg Tinkov și-a vândut pachetul de acțiuni de la firma pe care a fondat-o


Oleg Tinkov în 2018.
Oleg Tinkov în 2018.

Miliardarul rus Oleg Tinkov, care a criticat recent invazia Rusiei în Ucraina drept „o nebunie”, și-a vândut pachetul de acțiuni de la compania pe care a fondat-o unei firme controlate de Vladimir Potanin, oligarh apropiat președintelui Vladimir Putin.

Fima lui Potanin, Interros, a declarat pe 28 aprilie că achiziționează pachetul de 35% din acțiuni, deținut de Tinkov în compania TCS Group Holding. Este grupul care deține și a doua cea mai mare bancă din Rusia, Tinkoff Bank. Interros a adăugat că banca centrală a Rusiei a aprobat acordul.

Detaliile financiare ale tranzacției nu sunt cunoscute, dar agenția de presă RBK a estimat tranzacția la aproximativ 2,4 miliarde de dolari. TCS Group Holding, cu sediul în Cipru, controlează o gamă largă de companii, de la servicii bancare și de asigurări până la telefonie mobilă.

Tinkov, în vârstă de 54 de ani, locuiește de mult timp în afara Rusiei unde se tratează pentru leucemie. Miliardarul a criticat ferm agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei pe rețelele de socializare, după ce a fost pus de Marea Britanie pe lista de oligarhi ruși sancționați pentru sprijinul acordat războiului din Ucraina

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG