Linkuri accesibilitate

15 milioane de euro de la UE, pe fondul pandemiei


Uniunea Europeană va acorda R. Moldova un ajutor de 15 milioane de euro pentru combaterea pandemiei de COVID-19 și a unor consecințe social-economice ale ei.

Potrivit unui comunicat de presă al Delegației UE la Chișinău, citat de IPN, ajutorul cuprinde „consumabile medicale, sprijin social pentru grupurile vulnerabile, împrumuturi și granturi pentru afaceri și agricultori din întreaga țară, precum și sprijin financiar direct către bugetul de stat”.

Acordul de finanțare semnat astăzi de președinta Maia Sandu cu un oficial UE, la Chișinău, face parte din pachetul de sprijin în valoare de peste 38 de miliarde de euro al UE pentru Moldova și pentru alte țări partenere, pentru combaterea pandemiei.

În R. Moldova s-au înregistrat până acum 177.407 cazuri de infectare cu COVID-19, și 3.779 de persoane au murit din cauza acestei boli. În spitale se află în prezent 3.390 de pacienți cu COVID-19, dintre care 281 în stare extrem de gravă.

În ultimele 24 de ore - a anunțat luni după-masă Ministerul Sănătăți - s-au înregistrat 655 de cazuri noi de infectare și încă 19 decese.

Previous Next

XS
SM
MD
LG