Linkuri accesibilitate

Milioane de pakistanezi sunt evacuați din cauza inundațiilor


Inundații în Pakistan
Inundații în Pakistan

Salvatorii - sprijiniți de elicoptere și bărci militare - se străduiesc să evacueze milioane de oameni din satele izolate din sudul Pakistanului. Oficialii spun că urmează ca în regiune să aibă loc noi inundații.

Aproape 20 000 de metri cubi de apă pe secundă curg acum în aval din nordul țării și vor ajunge, în scurt timp, în marile orașe din Sindh, a declarat Agenția de gestionare a dezastrelor. Sindh a fost cea mai afectată provincie într-o serie de inundații care au loc de la jumătatea lunii iunie.

„Încercăm să ajungem la oamenii care sunt încă prinși de puhoaie, fără hrană și adăpost”, a declarat Rustam Jamali, un salvator din Sindh, pentru agenția de presă dpa.

Bilanțul victimelor inundațiilor a ajuns la 1208 morți și este posibil să crească, a precizat agenția. Experții în domeniul sănătății au avertizat cu privire la posibilele contaminări infecțioase și la alte probleme de sănătate publică din zonele afectate de inundații. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că inundațiile au avariat cel puțin 888 de unități medicale, îngreunând reacția la crizele de sănătate apărute în urma dezastrului.

Guvernul spune că peste 33 de milioane de persoane - sau 15% din cele 220 de milioane de locuitori - au fost afectate de inundațiile care au măturat case, întreprinderi, infrastructură și drumuri și au distrus recolte. Unele estimări spun că o treime din țară se află, în prezent, sub ape.

Organizația Națiunilor Unite a făcut apel la donații de 160 de milioane de dolari pentru a ajuta Pakistanul să facă față acestei „catastrofe climatice fără precedent". OMS a declarat că peste 6,4 milioane de persoane au nevoie urgentă de ajutor umanitar.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG