Linkuri accesibilitate

Miniștrii de externe din UE aprobă un „pachet inițial de sancțiuni” împotriva Rusiei


Uniunea Europeană a convenit în unanimitate să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza recunoașterii de către aceasta a regiunilor separatiste din estul Ucrainei și a deciziei de a desfășura acolo trupe militare.

Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a declarat, pe 22 februarie, că miniștrii de externe ai UE „au convenit în unanimitate asupra unui pachet inițial de sancțiuni” în timpul unei reuniuni la Paris. Le Drian a spus reporterilor că Rusia a încălcat dreptul internațional și și-a încălcat angajamentele.

Sancțiunile îi vor afecta pe membrii camerei inferioare a parlamentului rus și alte persoane implicate în aprobarea desfășurării de trupe rusești în regiunile controlate de separatiști din estul Ucrainei, a spus șeful politicii externe europene, Josep Borrell. Pachetul de sancțiuni ar afecta, de asemenea, finanțarea de către Rusia a politicilor legate de Ucraina prin restricționarea accesului la piețele financiare ale UE, a spus el, adăugând că pachetul ar „afecta Rusia, și foarte mult”.

Măsura vine în urma noilor sancțiuni impuse anterior Moscovei, inclusiv întârzierea construcției gazoductului Nord Stream 2, ca răspuns la decizia președintelui Vladimir Putin de a recunoaște două regiuni separatiste din Ucraina ca state independente și de a trimite trupe în aceste teritorii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG