Linkuri accesibilitate

Miniștrii ruși de externe și de apărare la Erevan și Baku, pentru a discuta punerea în aplicare a armistițiului de încetare a focului


Forțe armate azere mergând spre Agdam. 20 noiembrie 2020

Ministrul rus de externe Sergei Lavrov și ministrul apărării Sergei Șoigu s-au întâlnit sâmbătă la Erevan cu premierul armean Nikol Pașinian pentru a discuta despre punerea în aplicare a armistițiului intermediat de Rusia în războiul din Nagorno-Karabah, între Azerbaidjan și Armenia.

Biroul lui Pașinian l-a citat pe prim-ministrul armean spunând în timpul ședinței că armenii „au simțit întotdeauna sprijinul Rusiei” în timpul războiului, inclusiv „sprijinul” personal al președintelui rus Vladimir Putin și al guvernului rus.

Șoigu i-a spus lui Pașinian că forțele de menținere a păcii ruse desfășurate pentru a monitoriza armistițiul au „acoperit aproape întregul teritoriu” al regiunii separatiste de când a fost semnat armistițiul pe 10 noiembrie.

Șoigu a mai spus că trupele ruse „asigură întoarcerea refugiaților”, adăugând că „viața pașnică a fost deja stabilită”.

După întâlnirea cu oficialii armeni la Erevan, delegația guvernului rus de rang înalt s-a dus la Baku pentru întâlniri cu oficialii azeri.

Pe lângă Lavrov și Șoigu, delegația îi include și pe vicepremierul Alexei Overciuk, ministrul sănătății Mihail Murașko, șeful Serviciului Federal Rus pentru sănătate și drepturile consumatorului, Anna Popova, și vicepremierul Alexandr Novak. Domeniile de responsabilitate ale Novak includ industria petrolului și a gazelor naturale.

Vizitele delegației ruse au loc la o zi după ce președintele azer Ilham Aliev a anunțat că trupele sale au preluat controlul asupra districtului azer din Agdam, la nord-estul Nagorno-Karabah, în condițiile armistițiului.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG