Linkuri accesibilitate

Ministerul american al justiției cere închiderea dosarului împotriva lui Michael Flynn


Michael Flynn, primul consilier al președintelui Donald Trump pe probleme de securitate națională, septembrie 2019

Ministerul american al Justiției a cerut unui judecător să caseze acuzațiile împotriva lui Michael Flynn, primul consilier al președintelui Trump pe probleme de securitate. Ministerul cere închiderea dosarului după „o analiză a detaliilor și circumstanțelor acestui caz”, se arată în documentul înaintat joi la tribunal.

Flynn a fost unul din primii implicați direct în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 și posibila colaborare a campaniei lui Donald Trump cu Rusia. În 2017, Flynn s-a declarat vinovat că a mințit într-o anchetă FBI despre contactele avute cu fostul ambasador al Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, înainte de inaugurarea președintelui Trump. Cererea de ieri a ministerului alimentează criticile la adresa ministrului justiției, William Barr, acuzat că politizează justiția pentru a servi intereselor actualului președinte.

Președintele Donald Trump, pe de altă parte, a salutat decizia ministerului de Justiție, la fel o serie de republicani proeminenți.

XS
SM
MD
LG