Linkuri accesibilitate

Ministerul de Externe respinge categoric acuzațiile de „favoritism” ale transportatorilor auto moldoveni


Ministerul de Externe de la Chișinău a respins categoric toate acuzațiile de „favoritism” și lipsă de transparență aduse săptămâna trecută de patronatele din transportul auto.

Acestea s-au plâns vineri, 15 mai, procuraturii generale și guvernului că ministerul de externe ar practica „protecționismul” în organizarea curselor auto pentru repatrierea cetățenilor moldoveni din străinătate. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a întocmit o listă de acuzații în care se spune între altele că diplomații moldoveni ar favoriza companii de transport străine.

Ministerul precizează că prioritatea sa este repatrierea cetățenilor moldoveni, care de mai multe ori au ajuns în dificultate la diverse granițe interne europene din cauza unor transportatori străini, care nu aveau toate permisiunile necesare. „În situațiile respective, autoritățile RM au fost puse în situația de a alege între acordarea sprijinului cetățenilor noștri aflați în situații de impas și pasarea responsabilității pe acești transportatori, alegerea fiind evidentă - protejarea intereselor și drepturilor conaționalilor de a se reîntoarce acasă”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe, publicat pe 16 mai.

XS
SM
MD
LG