Linkuri accesibilitate

Ministerul Muncii și Protecției Sociale de la Chişinău are un secretar de stat din SUA


Ministerul Muncii și Protecției Sociale de la Chişinău a numit un secretar de stat din Statele Unite ale Americii, specializat în planificarea locurilor de muncă, a anunțat ministrul Muncii, Marcel Spătari, la Conferința Macro 2021, organizată de Expert-Grup și Fundația Friedrich Ebert.

Este vorba de Felicia Bechtoldt, care se va ocupa de problemele pieței muncii.

Potrivit membrilor cabinetului de miniștri, Felicia Bechtholdt este specializată pe previziuni pe piața muncii, demografie, cerere de forță de muncă, previziuni privind salariile și tendițiile pe piata muncii. Ea a și coordonat o echipă, la nivel național în SUA, pentru a elabora mecanisme în privința politicilor în domeniul muncii.

„Avem nevoie de locuri de muncă productive și social responsabile. Avem nevoie și de previzibilitatea acestor locuri de muncă. (...) Pentru noi este important ca cât mai multe plăți către cetățeni să fie pe bază de asigurări sociale”, a declarat Marcel Spătari.

Marcel Spătari
Marcel Spătari

„Nu orice loc de muncă nou creat este bun pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Trebuie să ridicăm nivelul lanțurilor valorile, astfel încât să nu prestăm doar cele mai puțin calificate servicii pentru companiile străine”, a spus Marcel Spătari.

Ministrul a subliniat că pentru a se dezvolta, Republica Moldova are nevoie de forță de muncă calificată. Au fost mai mulți investitori care au refuzat să vină în Republica Moldova sau au redus din investiți pentru că nu au găsit forță de muncă.

„Inclusiv în structurile statului trebuie să atragem oameni la salarii mai atractive, pentru ca aceștia să presteze servicii calitative populației. Avem nevoie de oameni noi, de sânge nou, nu doar la nivel de miniștri și secretari de stat, ci și în subdiviziunile teritoriale. Sper că această nouă viziune pe care o aduce noua guvernare va motiva oamenii să revină din străinătate”, a subliniat Marcel Spătari.

XS
SM
MD
LG