Linkuri accesibilitate

Ministerul rus de Externe a anunțat sancțiuni împotriva a 25 de cetățeni britanici


Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova

Rusia a impus sancțiuni pentru 25 de cetățeni britanici ca răspuns la măsurile punitive luate de Londra împotriva aceluiași număr de ruși în luna iulie pentru încălcări ale drepturilor omului. Ministerul rus de Externe a anunțat sancțiunile reciproce sâmbătă, pe 21 noiembrie, dar nu a furnizat numele cetățenilor britanici supuși sancțiunilor.

Ministerul a declarat că măsurile punitive ale guvernului britanic împotriva oficialilor ruși, anunțate la 6 iulie, au fost luate „sub pretexte imaginare și absurde”. Prin urmare, reprezentanților Marii Britanii li se interzice acum intrarea în Rusia, a spus purtătoarea de cuvânt a Externelor de la Moscova. Marea Britanie a aplicat sancțiuni împotriva a 25 de ruși ca parte a măsurilor post-Brexit despre care ministrul de externe Dominic Raab a spus că vizează „persoanele care au comis cele mai grave încălcări ale drepturilor omului”.

Lista include persoane despre care Londra a spus că au fost implicate în maltratarea și moartea avocatului Serghei Magnițki. Sancțiunile includ interzicerea călătoriei în Marea Britanie și înghețarea activelor din băncile britanice. Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat pe 21 noiembrie că Londra nu a explicat niciodată argumentele pe care guvernul britanic s-a bazat în alegerea rușilor pe care i-a sancționat. Ea a spus că sancțiunile Moscovei sunt un răspuns la „acțiunile neprietenoase ale autorităților din Marea Britanie și bazat pe principiului reciprocității”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG