Linkuri accesibilitate

Ministerul Sănătății face anchetă pe tema vaccinurilor anti-COVID expirate


Ministerul Sănătății spune că va crea o comisie de anchetă în legătură cu raportul Curții de Conturi că în Moldova s-ar fi administrat mii de vaccinuri anti-COVID expirate, la o zi după ce dezmințise aceleași informații.

„Ministerul Sănătății a instituit o comisie de anchetă, care se va deplasa și va supune verificării corectitudinea administrării vaccinurilor în instituțiile medico-sanitare și centrele de vaccinare la care se referă raportul”, se spune într-un comunicat de presă de vineri, 17 decembrie.

În ajun, Ministerul Sănătății spusese că „dezminte constatările Curții de Conturi”, și că „nici o doză de vaccin nu a fost administrată cu termen expirat” în perioada 30 mai – 31 august, la care se referea raportul, iar impresia administrării a 7000 de vaccinuri expirate s-ar fi datorat doar trecerii întârziate în registre a vaccinărilor.

În comunicatul de presă de astăzi, în care promite o anchetă, Ministerul Sănătății nu spune ce l-a făcut să-și schimbe peste noapte poziția față de raportul Curții de Conturi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG