Linkuri accesibilitate

Ministerul ucrainean de Externe respinge informațiile că un avion ucrainean ar fi fost deturnat


Ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Yeven Yenin

Ministerul ucrainean de Externe a respins relatările potrivit cărora un avion ucrainean a fost deturnat de persoane necunoscute de pe aeroportul din Kabul și ar fi zburat spre Iran.

Unele știri de ieri l-au citat pe adjunctul ministrului de externe ucrainean Yeven Yenin spunând că persoane necunoscute au deturnat un avion ucrainean și l-au deviat spre Iran.

Astăzi purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleh Nikolenko, a declarat pentru postul nostru că „niciun avion ucrainean nu a fost capturat la Kabul sau în altă parte”.

"Informațiile despre un" avion deturnat ", care au fost difuzate de unele mass-media, nu sunt adevărate. Toate aeronavele pe care națiunea noastră le-a folosit pentru a evacua cetățenii noștri din Afganistan s-au întors în siguranță în Ucraina", a spus Nikolenko, subliniind că, în total, Ucraina a adus 256 de persoane din Afganistan la Kiev cu trei zboruri.

"Ministrul adjunct de externe Yevhen Yenin a explicat în general nivelul fără precedent al dificultăților cu care se confruntă diplomații noștri în timpul evacuării ucrainenilor. Trebuie să înțelegem că situația de pe aeroportul [Kabul] este aproape de haos", a adăugat Nikolenko.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG