Linkuri accesibilitate

Ministra Sănătății spune că testele antigen donate de România nu vor fi, probabil, folosite pentru testarea profesorilor


Ministra Sănătății Ala Nemerenco
Ministra Sănătății Ala Nemerenco

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a spus că testele antigen donate de România R. Moldova nu vor fi, probabil, folosite pentru testarea profesorilor. „Dacă aceste teste vor fi folosite pentru școală, atunci mai mult pentru copii”, a declarat Nemerenco, citată de ProTV.

Declarația a fost făcută la ceremonia înmânării celor 100.000 de teste donate de România, vineri seară. Ea vine pe fondul disputelor provocate de decizia guvernului moldovean ca profesorii care nu vor să se vaccineze să-și achite singuri testele necesare pentru a-și putea practica profesia.

Nemerenco a mai spus că marți va avea loc o ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, unde se vor discuta mai multe detalii, ca și posibile noi restricții epidemiologice. În R. Moldova este în creștere numărul noilor infectări cu COVID-19. Vineri s-au înregistrat peste 700 de cazuri noi și câteva decese, inclusiv al unui minor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG