Linkuri accesibilitate

Ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a îndemnat populația la calm


Viorica Dumbrăveanu, ministra sănătății, muncii și protecției sociale

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale din Moldova, Viorica Dumbrăveanu, a îndemnat populația la calm și să întreprindă toate măsurile individuale de prevenție împotriva infecțiilor respiratorii și a infecției cu Coronavirusul de tip nou. Ministra recomandă populației să se adreseze imediat medicului de familie la primele simptome de boală. Viorica Dumbrăveanu urmează să prezinte astăzi, 27 februarie, în plenul Parlamentului informații cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 întreprinse de autorități.

Potrivit ministrului, la punctele de trecere a frontierei, persoanele care intră în țară, în mod special, din țările unde există îmbolnăviri cu Coronavirsul de tip nou, sunt examinate minuțios și completează fișele de anchetare epidemiologică.

„Apelez la implicarea tuturor persoanelor care revin în țară din zonele de risc, ca să se adreseze individual medicului de familie, pentru examinare și monitorizare la domiciliu timp de 14 zile”, a solicitat ministra Dumbrăveanu.

Conform ordinului Ministerului Sănătății, medicul de familie va elibera certificate de boală pentru a fi prezentate la angajator.

În ultimele 24 ore, nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova cu simptome asociate Coronavirusului de tip nou. Conform datelor prezentate de Poliția de Frontieră, din Italia, au sosit 745 de persoane. Toate persoanele au trecut prin filtrul epidemiologic, a dat asigurări ministra Dumbrăveanu.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG