Linkuri accesibilitate

Ministra Sănătății anticipează un record de contaminări COVID-19 în următoarele zile


Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anticipează un număr record de contaminări în următoarele zile, după ce miercuri, 20 ianuarie, s-au înregistrat 3225 de noi infectări. Ala Nemerenco se așteaptă că săptămâna viitoare să se ajungă până la 10 mii de cazuri zilnic.

Anterior, autoritățile sanitare au prezentat mai multe scenarii de activitate pentru a preveni aglomerarea spitalelor și evita situații în care pacienții să rămână fără asistență medicală. Așadar, se iau în calcul trei scenarii pentru reactivarea paturilor pentru pacienții cu COVID în spitale, în funcție de codul de alertă. Cât țara este în cod galben de alertă, se mizează pe 1235 de paturi pentru spitalizare, dintre care 215 sunt pentru terapie intensivă. În cazul trecerii la codul roșu de alertă, numărul paturilor pentru spitalizare va ajunge la peste patru mii, dintre care zece la sută vor fi repartizate la terapie intensive.

Astăzi, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a anunțat cod roșu la nivel național, cu precizarea că accesul în centrele comerciale va fi permis doar cu certificatul COVID-19, iar școlile trec la învățământul online în următoarele două săptămâni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG