Linkuri accesibilitate

Ministrul francez Jean-Yves Le Drian: R. Moldova este o sursă de „știri bune, care merită salutate”


Ministrul de externe de la Chișinău, Nicu Popescu (d) și omologul său francez Jean-Yves Le Drian (s), Chișinău, 2 septembrie

Ministrul francez pentru Europa și afaceri externe Jean-Yves Le Drian a declarat la Chișinău că R. Moldova este o sursă de „știri bune, care merită salutate”, într-o perioadă în care agenda internațională este dominată de tulburări și crize grave, în frunte cu cea din Afganistan.

Faptul că în R. Moldova „se întrezăresc perspective bune pentru întărirea democrației și statului de drept” reprezintă o noutate „excelentă” pentru Franța și pentru toate cele 27 de țări membre ale blocului comunitar, a spus Le Drian la o conferință de presă comună cu omologul său moldovean, Nicu Popescu.

Fiind primul ministru de externe francez care vizitează Chișinăul din 2014, el și-a exprimat sprijinul pentru programul „ambițios” de reforme democratice și anticorupție al președintei Maia Sandu, urmând să aibă o întrevedere cu aceasta, dar și cu prim-ministra Natalia Gavrilița.

Nicu Popescu a anunțat că R. Moldova și Uniunea Europeană pregătesc „o nouă agendă de asociere” care va conține un set de „pași concreți” de aprofundare a cooperării. Popescu a spus că Chișinău își dorește o cooperare mai „profundă și mai extinsă” cu UE, inclusiv în domeniul protecției mediului, digitalizării, reformării serviciului public și securității.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG