Linkuri accesibilitate

Ministrul adjunct al apărării din Rusia a fost eliberat din funcție


Ministrul adjunct al Apărării din Rusia Dmitri Bulgakov
Ministrul adjunct al Apărării din Rusia Dmitri Bulgakov

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia Dmitri Bulgakov a fost eliberat din funcție Dmitri Bulgakov și mutat „într-un alt post”, a anunțat ministerul rus al Apărării pe 24 septembrie. Bulgakov va fi înlocuit de generalul Mihail Mizințev, fostul șef Centrului de control al apărării naționale.

Armata ucraineană a declarat că Mizințev a condus asedierea portului ucrainean Mariupol de la Marea Azov, fapt care i-a atras porecla de „măcelarul de la Mariupol”. Portul fusese cucerit de Rusia la sfârșitul lui mai, după ce orașul a fost transformat în ruine și mii de civili au fost uciși în bombardamentele rusești.

Conducerea militară sub ministerul apărării Serghei Șoigu a fost criticată recent în cercurile apropiate Kremlinului, după ce armata rusă s-a retras aparent haotic acum aproape două săptămâni din regiunea Harkov în estul Ucrainei sub presiunea contraofensivei lansată de armata ucraineană.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

XS
SM
MD
LG