Linkuri accesibilitate

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în vizită oficială în România


Anatolie Nosatîi

Ministrul moldovean al apărării, Anatolie Nosatîi, a început o vizită oficială de două zile în România, la invitația omologului său român, Vasile Dîncu.

Cei doi miniştri vor discuta „subiecte cu privire la stadiul actual al cooperării bilaterale, situaţia regională şi proiectele comune direcționate spre transformarea instituţiei de apărare a Republicii Moldova, în conformitate cu standardele unei guvernări democratice și aspirațiile țării noastre privind integrarea europeană”, precizează un comunicat al Ministerului Apărării.

Potrivit unor media de la București, miniștrii Dîncu și Nosatîi se vor întâlni miercuri, 8 iunie, la sediul ministerului Apărării Naționale, după care vor face declarații pentru presă.

La Bucureşti, Anatolie Nosatîi are planificate întrevederi de lucru cu mai mulți factori de decizie din instituțiile de stat ale României, se mai spune în comunicat.

Capitala României a găzduit luni, 6 iunie, reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre ale Formatului „Bucharest Nine” - B9, desfăşurată prin video-conferinţă. La evenimentul organizat de Polonia şi România au participat miniştrii Apărării din statele membre ale iniţiativei (Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Ungaria), precum şi reprezentanți ai Marii Britanii, SUA și NATO.

Reuniunea a avut loc în ajunul summitului B9, pe care România îl va găzdui vineri, 10 iunie, și a reprezentat „o ocazie de armonizare a pozițiilor miniştrilor apărării din statele B9, pe teme de interes comun, în pregătirea reuniunii NATO din 16 iunie de la Bruxelles, dar şi a Summit-ului NATO de la Madrid, din 29 şi 30 iunie”, se spune într-un comunicat de presă al ministerului român al apărării.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG