Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe al Germaniei asigură Polonia de solidaritatea europeană în criza refugiaților


Ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas

Ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a asigurat Polonia vecină de solidaritatea europeană în criza refugiaților de la granița polono-belarusă.

Sute de migranți s-au adunat la granița dintre Belarus și Polonia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00

Vorbind joi în legislativul de la Berlin, Maas l-a acuzat pe liderul autoritar din Belarus, Alexandr Lukașenka, că joacă un joc lipsit de scurpule cu vieți omenești. „Problema este Lukașenka și Belarus, regimul de acolo, a spus Maas, adăugând că Polonia merită solidaritate europeană. Maas a amenințat cu noi sancțiuni, nu doar împotriva Minskului, ci și a țărilor de tranzit și a companiilor aeriene care transportă migranți spre Belarus. „Nimeni nu ar trebui să participe nepedepsit la activitățile inumane ale lui Lukașenka”, a insistat Maas.

Între timp, din Polonia au venit știri despre noi ciocniri între grăniceri și migranții care încearcă să treacă peste gardul de sârmă ridicat de polonezi. Potrivit armatei polone, unii migranți au aruncat cu obiecte în soldați și au încercat să distrugă gardul, iar grănicerii au tras focuri de armă de avertisment, în aer.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG