Linkuri accesibilitate

Ministrul infrastructurii respinge cererea transportatorilor auto să scumpească biletele


Andrei Spînu, Ministrul infrastructurii
Andrei Spînu, Ministrul infrastructurii

Ministrul infrastructurii, Andrei Spînu, a respins o nouă cerere a transportatorilor auto să scumpească biletele. „Până a cere ceva, cred că întâi este nevoie să oferi ceva. Transportatorii sunt rugați să investească mult mai serios în modernizarea autovehiculelor, așa cum prevede legea”, a spus ministrul, după protestul de joi al transportatorilor, din capitală – informează Unimedia.

La protestul de la Guvern, transportatorii din toată țara s-au arătat nemulțumiți de faptul că Ministerul Infrastructurii a refuzat solicitarea de majorare a tarifelor pentru călătorii și că nu ia atitudine față de „schemele de corupție” pe care le-au prezentat instituției reprezentanții lor.

Șoferii se plâng că au salarii mici și că sunt „terorizați de poliție și Agenția Națională de Transport Auto”, iar administratorii susțin că din cauza scumpirilor nu pot achita salariile și nu pot întreține mașinile. Totodată, ei acuză ANTA că în loc să îi susțină ar proteja în continuare schemele de corupție deja existente de ani buni, iar autoritățile „se fac că plouă”.

XS
SM
MD
LG