Linkuri accesibilitate

Ministrul israelian al sănătății susține că vaccinul Pfizer/BioNTech este aproape 99 la sută eficient împotriva COVID-19


Vaccinul Pfizer / BioNTech este aproape 99 la sută eficient în prevenirea bolilor grave și a deceselor cauzate de COVID-19, a declarat ministerul israelian al sănătății, oferind unele dintre primele date pe scară largă din viața reală.

Israelul conduce lumea în cursa de vaccinare a populației sale, cu o doză de vaccin Pfizer / BioNTech administrată la aproape jumătate din cele 9 milioane de oameni din țară.

Aproximativ 2,9 milioane de cetățeni au primit regimul complet cu două injecții. Ministerul Sănătății a declarat că datele arată că vaccinul a fost 98,9% eficient în prevenirea morții și 99,2% eficient împotriva bolilor grave în rândul celor care au primit două doze.

Vaccinul a fost 95,8% eficient în prevenirea infecției cu coronavirus în rândul celor vaccinați la două săptămâni după ce a primit a doua lovitură, comparativ cu persoanele nevaccinate, au arătat datele israeliene.

Acest nivel de eficacitate este în concordanță cu studiile clinice care au arătat că vaccinul reduce infecția cu 95%. Israelul își propune să -și vaccineze toți cetățenii de peste 16 ani până la sfârșitul lunii martie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG