Linkuri accesibilitate

Ministrul justiției a comentat informațiile despre pretinsa casă nedeclarată a premierului Gavrilița


Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco

Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a luat apărarea șefei sale, Natalia Gavrilița, după ce în presă a apărut informația că ea locuiește într-o casă netrecută în declarațiile ei de avere.

Într-o postare pe Facebook, Litvinenco a respins ideea că Gavrilița ar fi trebuit să declare casa, care aparține părinților. El a adăugat că important este, dincolo de ce spune „o lege scrisă aiurea”, că Gavrilița nu s-a îmbogățit din banul public.

Potrivit Ziarul de Gardă, Gavrilița nu locuiește în apartamentul indicat în declarațiile de avere, ci într-o casă de milioane, cu două niveluri, în sectorul Centru al Capitalei. Casa aparține părinților premierului, Valeriu și Nina Catrinescu.

Într-o declarație laconică, purtătoarea de cuvânt a lui Gavrilița, Anastasia Taburceanu, a spus că legea nu o obligă pe premier să treacă casa în declarațiile de avere.

Aceasta a fost a doua precizare de presă importantă a lui Taburceanu - ea a recunoscut săptămâna aceasta că este verișoară cu președinta Maia Sandu, insistând însă că numirea sa în postul de la guvern este legală.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG