Linkuri accesibilitate

Ministrul român de Externe anunță că va cere UE să își asume un angajament politic puternic cu statele din Parteneriatul Estic


Bogdan Aurescu la Chișinău, februarie 2021
Bogdan Aurescu la Chișinău, februarie 2021

Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, va cere în Consiliul UE de luni ca UE să își asume un angajament politic mai puternic cu statele din Parteneriatul Estic, inițiativă din care face parte și Republica Moldova, scrie site-ul G4 media.

Șeful diplomației Bucureștiului va susține și adoptarea de noi măsuri restrictive ale UE în contextul ultimelor evoluții din Rusia în ceea ce privește cazul Navalnîi, potrivit sursei citate.

„Ministrul român va sublinia că vizita la Moscova indică faptul că relațiile UE-Rusia se află într-un moment important de inflexiune și va sublinia necesitatea unității UE pentru menținerea credibilității ca actor de politică externă. Va arăta că este necesară adaptarea conduitei strategice a UE față de Rusia având în vedere modul asertiv în care Rusia se raportează la UE, după cum a rezultat inclusiv în urma vizitei recente a Înaltului Reprezentant Borrell”, se arată în comunicatul citat de G4 media.

Miniștrii de Externe din UE vor avea luni și un dialog prin video-conferință cu noul secretar de stat al SUA, Antony Blinken, iar România va cere consolidarea cooperării cu organizațiile internaționale (NATO), aprofundarea dialogului strategic cu partenerii, în special SUA, și prin continuarea dezvoltării de capacități UE civile și militare, a scris șeful diplomatiei romane pe Twitter.

XS
SM
MD
LG