Linkuri accesibilitate

Oleksi Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, și-a dat demisia


Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, la reuniunea NATO de la Vilnius, Lituania, 11 iulie 2023
Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, la reuniunea NATO de la Vilnius, Lituania, 11 iulie 2023

Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksi Reznikov, și-a prezentat demisia în Rada Verhovna , a anunțat acest lucru pe Facebook în dimineața zilei de 4 septembrie.

„În conformitate cu decizia președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, mi-am prezentat scrisoarea de demisie la Rada Supremă a Ucrainei. Gata de raport. Să păstrăm direcția!", a scris el.

Anterior, „Pravda" din Ucraina relata că președintele caută un înlocuitor pentru Oleksi Reznikov ca ministru al apărării. Ediția din 10 august scria că există deja cel puțin doi candidați: unul era vicepremierul pentru reconstrucția Ucrainei, Oleksandr Kubrakov, celălalt, ministrul pentru industrii strategice al Ucrainei, Oleksandr Kamîșin.

Ulterior, deputatul poporului din fracțiunea "Vocea", Iaroslav Jelezniak, spunea că actualul șef al Fondului Proprietății de Stat, Rustem Umierov, ar putea fi numit în funcția de ministru al Apărării al Ucrainei în locul lui Oleksi Reznikov.

Pe 3 septembrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a confirmat intenția de a-l înlocui pe ministrul ucrainean al apărării și a anunțat că Rustem Umierov ar trebui să conducă ministerul.

De ceva timp, s-a discutat despre posibila demisie a ministrului Apărării din Ucraina, Oleksi Reznikov, în special din cauza achizițiilor publice din minister .

Oleksi Reznikov a preluat conducerea Ministerului Apărării în noiembrie 2021.

XS
SM
MD
LG