Linkuri accesibilitate

Mitropolia Moldovei mută slujbele în curtea bisericilor


La Catedrala metropolitană din centrul Chișinăului, după ce autoritatile au decretat cod rosu de urgenta sanitară, sâmbătă 14 martie 2020.

Mitropolia Moldovei a anunțat luni că din cauza epidemiei de coronavirus va muta slujbele de post din următoarele două duminici în curtea bisericilor, dar va ține deschise bisericile pentru rugăciune.

Precizarea este cuprinsă într-o notă plasată pe site-ul Mitropoliei după o nouă consultare cu Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică.

Anunțul bisericesc vine în aceeași zi când Ministerul de interne a spus că va începe să aplice amenzi de până la 25.000 de lei persoanelor fizice, și 75.000 celor juridice, pentru încălcarea măsurilor luate din cauza epidemiei de coronavirus, și va ajuta la combaterea actelor de „nesubordonare”, inclusiv în spitale.

Într-un ordin semnat de ministrul Pavel Voicu, citat de „Cotidianul”, se mai spune că printre altele polițiștii vor verifica eventuale încercări de organizare ilegală a transportului în comun și vor „menține dialogul cu comunitățile religioase”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG