Linkuri accesibilitate

Moldova, gata să înceapă controlul comun cu România. Deocamdată în vama Leușeni-Albița 


Vama Leușeni

Autoritățile de la Chișinău au anunțat, la încheierea unei ședințe a comisiei de situații excepționale, că sunt pregătite să-și amplaseze echipele de vameși și polițiști de frontieră pe partea română, pentru a începe de mâine controlul comun în vama Leușeni-Albița de la hotarul cu România.

Măsura a fost testată, timp de câteva zile, urmare a unei înțelegeri între premierii moldovean și român din 10 iunie, de la București, Leușeni-Albița fiind una din vămile cu cele mai multe camioane în așteptare.

„Suntem gata și înștiințăm autoritățile partenere din România, astfel încât mâine la prima oră și partea română să facă parte din această schemă nouă de lucru, care ne va permite deblocarea situației”, a spus într-un briefing la Chișinău ministra afacerilor interne, Ana Revenco. Ea nu a precizat dacă România este deja pregătită pentru această măsură.

Ministra a mai spus că deciziile adoptate în timpul ședinței comisiei de azi de la Chișinău permit deplasarea, prin derogare de la lege, pentru efectuarea acestui control, a echipelor moldovene pe teritoriul român.

Instalarea echipelor mixte ar urma să fluidizeze traficul de camioane la hotarul moldo-român, aglomerat mult în ultimele săptămâni urmare a direcționării pe căi terestre a fluxurilor de marfă exportate anterior prin porturile ucrainene de la Marea Neagră, blocate acum urmare a războiului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG