Linkuri accesibilitate

Moldova se împrumută de la BERD pentru a construi gunoiști regionale 


Cabinetul de miniștri întrunit miercuri, 19 octombrie, la Ungheni a decis să inițieze negocieri pentru un împrumut în valoare de 25 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru un proiect de gestionare a deșeurilor solide în trei regiuni.

Prima regiune în care va fi implementat proiectul, din anul 2023, cuprinde raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași. O altă regiune include raioanele Edineț, Dondușeni, Ocnița și Briceni, iar cea de-a treia: raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia și Găgăuzia.

Banii vor fi folosiți pentru construcția depozitelor regionale, a stațiilor de sortare, de compostare și de transfer, pentru procurarea transportului, containerelor și tomberoanelor, dar și pentru lichidarea gunoiștilor neautorizate.

Anterior, R. Moldova a mai împrumutat pentru acest proiect 25 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții și a primit un grant de 5,6 milioane euro din partea Parteneriatului pentru Eficiență Energetică și Mediu din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG