Linkuri accesibilitate

Moldova, Ucraina, Georgia: țări independente sau cioburi de URSS?


Moldova, Ucraina, Georgia: țări independente sau cioburi de URSS?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 1:36:47 0:00

Cu ocazia împlinirii a 29 de independență a R. Moldova, radio Europa Liberă a organizat în premieră, o „trilaterală” despre provocările independenței și moștenirea sovietică, cu colaborarea redacțiilor ucraineană și georgiană ale Europei Libere/Libertatea.

Proiectul este realizat în cadrul serii de dezbateri ale Europei Libere „Antinostalgia - privind spre viitor”, intrată în al doilea sezon.
Gazda dezbaterii Chișinău - Kiev - Tbilisi este colegul nostru Ivan Sveatcenko, Alături de Vasile Botnaru, șeful biroului de la Chișinău al Europei Libere și de analistul și parlamentarul Oazu Nantoi.
În studioul de la Kiev: Iaroslav Kreciko, jurnalist și autor de emisiuni al proiectului TV Donbas.Realii al Radio Libertatea, alături de analistul Evgheni Magda, directorul Institutului Politicii Globale de la Kiev, membru al Consiliului societății civile de pe lângă MAE ucrainean.
În studioul de la Tbilisi: Vladimir Unanianț, jurnalist al proiectului Eho Kavkaza al Radio Libertatea, alături de Kaha Gogolașvili (eng: Kakha Gogolashvili), director pe domeniul cercetării europene al Fundației pentru Studii Strategice și Internaționale din Georgia (GFSIS),
Dezbaterea este în limbile rusă și română.
Ediția a fost moderată de Ivan Sveatcenko și directorul Biroului de la Chișinău, Vasile Botnaru, a fost pregătită cu implicarea Eugeniei Crețu, Iuliei Mihailova, Valentinei Ursu, Dianei Benea, a lui Sergiu Culeac, Alexandru Bordian, Iulian Ciocan și Maria Pilchin, conexiunea tehnică dintre studiouri realizată de Sergiu Tudos și Valentin Rotaru, montaj video realizat de Alexandru Postolache, echipa de operatori și editori video coordonată de Corneliu Durnescu. Echipa web coordonată de Ileana Giurchescu.

Proiect coordonat de la Chișinău de Lina Grâu și de la Praga de Oana Serafim.
XS
SM
MD
LG