Linkuri accesibilitate

Când veţi CUMPĂRA vaccinuri, stimabililor?


Când veţi CUMPĂRA vaccinuri, stimabililor?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:05 0:00

Caravana infectărilor şi deceselor în RM nu mai ţine cont de nimic şi îşi continuă marşul sinistru. Autorităţile au schiţat un gest de împotrivire, introducând nişte noi restricţii antiepidemice. Cea mai importantă măsură este aceea că elevii vor învăţa online de luni. O măsură care trebuia luată încă săptămâna trecută, dar se pare că, obsedaţi de criza politică, conducătorii n-au fost pe fază. În rest, nimic notabil, măsurile luate sunt mai mult un soi de simulare a luptei cu virusul ucigaş. Suntem într-o situaţie foarte gravă şi se pare că vor muri mulţi oameni.

Şi ce dacă restaurantele se vor închide acum la 20.00? Ce schimbă asta? Noi facem nişte lucruri minore, care nu sunt în măsură să oprească tăvălugul infectărilor. Problema cea mai mare e că oamenii nu respectă normele sanitare, nu vor să poarte corect măştile sau nu le poartă deloc. Şi ce dacă magazinul nealimentar se va închide acum la 18.00? Dacă vânzătorul e cu masca sub nas, ce schimbă asta? Iar statul nu e capabil să asigure respectarea acestor norme. E suficient să mergi la o slujbă într-o biserică şi să vezi că normele antiepidemice sunt un soi de foaie verde lobodă.

Despre ce norme antiepidemice poate fi vorba, dacă avem medici care nu vor să se vaccineze? Ce folos din închiderea mai devreme a unor magazine dacă vaccinarea înaintează ca o broască ţestoasă? RM nu a cumpărat încă nici un vaccin, or e limpede că numai din donaţii nu putem face mare lucru. Ce facem, stimaţi conducători? Murim cu sutele? La criza politică trebuie să ne gândim acum sau la vieţile oamenilor?

XS
SM
MD
LG