Linkuri accesibilitate

Moldoveanul nu se teme de moarte şi face ce vrea!


Realitatea cu amănuntul văzută de scriitorul Iulian Ciocan.

Moldoveanul nu se teme de moarte şi face ce vrea!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:09 0:00
Link direct

Văd miercuri, la intersecţia străzilor Deleanu şi Alba Iulia iată ce. Un vînzător de produse alimentare, fără mască şi fără mănuşi, îi spune unei cumpărătoare cu mască: „Dacă ai de murit, mori! Nu-i mare scofală virusul ista!” Şi spunînd asta, vînzătorul zîmbeşte. Aţi înţeles, stimaţi ascultători? E acelaşi „pofighism” arhicunoscut, cel pe care l-am văzut defilînd pe coclaurile patriei din 1991. Omul zîmbeşte şi-l doare-n cot de virus. Omul vinde fără mască pentru că aşa vrea muşchiul lui. Am mai văzut ieri, pe strada Alba Iulia, saşe meşteri care instalau un chioşc. Nici unul dintre ei nu avea mască. Flăcăi puternici, ca voinicii din basmele ruse.


Tot în aceste zile am văzut cîteva vînzătoare, în diferite magazine, fără măşti sau fără mănuşi. Din observaţiile mele, relaxarea anunţată emfatic de conducători a coincis cu ieşirea pe străzi a unui număr mare de moldoveni. Cea mai mare parte nu poartă măşti şi mănuşi. Sunt puternici ca betonul armat şi intră în magazine fără măşti, şi nu se sinchisesc să treacă pe lîngă tine, atingîndu-te. Îi doare-n cot de virus. Ei sunt tari ca apărătorii Stalingradului.

Am reflectat zilele astea binişor şi iată la ce concluzii am ajuns. Din cauza acestor moldoveni puternici-iresponsabili Covid-19 nu ne va părăsi încă multă vreme. La fel de iresponsabili mi se par şi conducătorii moldoveni care nu obligă oamenii să poarte măşti şi mănuşi în locurile publice. Dacă, Ferească Dumnezeu, o să vă ducă Salvarea la Moldexpo, e posibil să vă amintiţi de aceşti flăcăi puternici.

XS
SM
MD
LG