Linkuri accesibilitate

17 morți în bombardamentele rusești în regiunea Harkov din Ucraina


Casa de cultură din Harkov distrusă de bombele rusești, 18 august 2022.
Casa de cultură din Harkov distrusă de bombele rusești, 18 august 2022.

17 civili ucraineni au fost uciși și alți 42 răniți pe 18 august în bombardamentele rusești din Harkov, a anunțat pe Telegram guvernatorul regiunii Oleh Siniehubov, care a numit bombardamentele „terorism”. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că bombardamentele rusești de la Harkov au fost un „atac josnic și cinic asupra civililor, care nu are nici o justificare”. În regiunea Harkov se dau lupte grele de câteva zile.

Rusia neagă că atacă civili, și a spus că loviturile din 18 august au fost efectuate cu „armament de înaltă precizie” și au avut ca țintă o „bază temporară pentru mercenari străini”.

Guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia, care se învecinează cu regiunea Harkov din Ucraina, a raportat pe 19 august evacuarea a două sate după declanșarea unui incendiu la un depozit de muniție.

Veaceslav Gladkov a scris pe Telegram că nimeni nu a fost rănit în incidentul care a avut loc în noaptea de 18-19 august.

Cu o zi în urmă, Gladkov i-a avertizat pe localnici să fie atenți la minele plantate de-a lungul graniței dintre cele două regiuni. El a spus că minele fuseseră găsite după ce zona fusese bombardată de ucraineni. Spusele lui Gladkov nu au putut fi confirmate din surse independente.

Ministerul britanic al apărării, care monitorizează zilnic situația de pe frontul din Ucraina, a scris pe Twitter la 19 august că forțele rusești încearcă „să oblige Ucraina să mențină un număr mare de trupe [în apropiere de Harkov] pentru a preveni trimiterea lor ca forță de contra-atac în altă parte”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG