Linkuri accesibilitate

Moscova: protest al tinerilor, după punerea sub anchetă a jurnaliștilor de la DOXA


Moscova: protestul tinerilo în fața tribunalului care anchetează patru jurnaliști ai revistei studențești DOXA, Rusia, 14 aprilie 2021.
Moscova: protestul tinerilo în fața tribunalului care anchetează patru jurnaliști ai revistei studențești DOXA, Rusia, 14 aprilie 2021.

Aproape o sută de manifestanţi, în special tineri, s-au adunat miercuri în faţa tribunalului din Moscova, care judecă dosarul intentat jurnaliștilor de la publicația studențească DOXA. Patru jurnaliști ai revistei sunt anchetați, sub acuzația că ar fi „implicat minori în acțiuni potențial periculoase”. Motivul este un video din ianuarie, legat de manifestații neautorizate de protest față de întemnițarea liderului de opoziție Alexei Navalnîi.

Redacția a spus că Armen Aramyan, Vladimir Metyolkin, Natalya Tyshkevich și Alla Gutnikova au fost reținuți miercuri, 14 aprilie, pentru interogare după ce locuințele lor și sediul redacției au fost perchiziționate. Poliția a confiscat laptopurile și telefoanele jurnaliștilor, a mai apus redacția, iar Tyshkevich a spus că poliția i-a spart ușa apartamentului.

Miercuri seara, tribunalul le-a interzis celor patru jurnaliști să utilizeze internetul timp de două luni, ca parte a restricţiilor preventive din timpul anchetei, a spus DOXA. Totodată, au primit interdicție de circulație pe timpul nopții.

Redacţia DOXA a afirmat că a şters deja înregistrarea video în cauză după o cerere din partea „jandarmului” rus al telecomunicaţiilor Roskomnadzor.

„Nu există apeluri la protest în videoclipul nostru, spuneam doar că tinerii nu trebuie să se teamă să îşi exprime opinia”, a susţinut revista.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG