Linkuri accesibilitate

Moscova susține că atacul de la Vinița nu a vizat obiective civile


Omagii aduse oamenilor uciși la Vinița.

Ministerul rus al Apărării susține că bombardamentul de joi asupra oraşului Viniţa din centrul Ucrainei a vizat o şedinţă de comandament a forţelor aeriene ucrainene, transmite AFP. În comunicatul de vineri al ministerului se confirmă că s-au folosit rachete Kalibr lansate de pe mare.

Potrivit armatei ucrainene, acestea au lovit o parcare şi un imobil comercial cu birouri şi magazine mici din centrul localităţii, unde au ucis cel puţin 23 de oameni.

Comunicatul oficial de la Moscova susţine că ţinta a fost o Casă a ofiţerilor, unde comandanţii aviaţiei ucrainene s-ar fi întâlnit cu furnizori străini de armament, iar „ca urmare a loviturii participanţii la reuniune au fost eliminaţi".
Rusia a respins până acum toate acuzațiile de crime de război împotriva populației civile, susținând că nu țintește decât obiective militare.

Ministrul adjunct de interne ucrainean Egheni Ienin a făcut tot vineri un bilanț al ofensivei ruse, susținând că de la începerea invaziei, Rusia a lansat peste 17.300 de atacuri împotriva unor ţinte civile şi doar aproximativ 300 împotriva unor obiective militare, relatează agenția Ukrinform.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG