Linkuri accesibilitate

Nancy Pelosi confirmă vizita în Armenia


Președinta Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi

Președinta Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a confirmat pe 16 septembrie că va efectua o vizită în Armenia, după ce cele mai grave lupte din ultimii doi ani între Armenia și Azerbaidjan s-au soldat cu peste 200 de morți.

Pelosi a confirmat călătoria după ce Ministerul armean al Apărării a declarat că armistițiul cu Azerbaidjanul pare să se mențină. Vorbind cu reporterii la Berlin, ea a spus că va călători pe 17 septembrie cu o delegație care include un deputat american de origine armeană. Pelosi a declarat că această călătorie a fost planificată înainte de recenta escaladare a violențelor la granița dintre Armenia și Azerbaidjan și că a fost la invitația armenilor.

Ministerul armean al Apărării a declarat anterior că „situația a rămas neschimbată” la graniță în urma intensificării luptelor legate de o dispută veche de zeci de ani asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah. Confruntările care au izbucnit pe 13 septembrie - cele mai grave de când cele două părți au purtat un război în 2020 - s-au încheiat „datorită implicării internaționale” în cursul nopții de 15 septembrie, a declarat Consiliul de Securitate al Armeniei.

Președintele azer Ilham Aliev a discutat cu președintele rus Vladimir Putin în marja unui summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS) în Uzbekistan, spunându-i că conflictul s-a stabilizat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG