Linkuri accesibilitate

Nancy Pelosi spune că înlăturarea lui Donald Trump este de „maximă urgență”


Președinta Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi și vicepreședintele Mike Pence, 6 ianuarie 2021
Președinta Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi și vicepreședintele Mike Pence, 6 ianuarie 2021

Președinta Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a cerut joi ca președintele Donald Trump să fie îndepărtat urgent de la putere, considerându-l „o persoană foarte periculoasă care nu ar trebui să continue în funcție”.

„Aceasta este o urgență", a adăugat președinta Camerei Reprezentanților, cerându-i vicepreședintelui Mike Pence și cabinetului lui Trump să invoce cel de-al 25-lea amendament, la o zi după ce o mulțime de simpatizanți ai lui Trump a luat cu asalt Capitoliul la încurajările președintelui de a încerca să producă anularea rezultatelor la alegerile prezidențiale. Dacă al 25-lea amendament, articol care permite unei majorități a cabinetului să înlăture un președinte considerat incapabil să își îndeplinească atribuțiile, nu este invocat, Congresul este pregătit să meargă mai departe cu punerea lui sub acuzare, a spus ea.

„Nu cred că va dura mult timp pentru a obține un răspuns de la vicepreședinte", a spus Pelosi, adăugând că ea și senatorul democrat Chuck Schumer „ne-am exprimat interesul pentru acest lucru, așa că așteptăm să vedem ce ne răspund. Dar trebuie să răspundă pentru asta. " Ea a dat vina pe Donald Trump pentru evenimentele de miercuri pe care le-a descris drept o „tentativă de lovitură de stat" și a spus că acesta „a incitat la insurecție armată împotriva Americii". Ea a mai spus că secretarul apărării, Christopher Miller, cel care ar fi trebuit să se ocupe de apărarea clădirii Congresului „trebuie să răspundă unde a fost Garda Națională ieri”. Trump, a adăugat Nancy Pelosi, este controlat de liderul rus Vladimir Putin și simpla așteptare până la expirarea mandatului de președinte pe 20 ianuarie nu este suficientă. „În următoarele 13 zile, acest om periculos poate face rău în continuare țării noastre”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG