Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană pune la dispoziția R.Moldova 60 de milioane de euro pentru a face față actualei crize energetice


Natalia Gavrilița și Ursula Van Der Leyen, Bruelles, 27 octombrie 2021.
Natalia Gavrilița și Ursula Van Der Leyen, Bruelles, 27 octombrie 2021.

Comisia Europeană pune la dispoziția Republicii Moldova 60 de milioane de euro pentru a face față actualei crize energetice. Anunțul a fost făcut pe Twitter de către șefa executivului european Ursula Van der Leyen, după o întrevedere la Bruxelles cu șefa guvernului de la Chișinău Natalia Gavrilița

„Fericită să mă întîlnesc cu premierul moldovean pentru a reiterea sprijinul deplin pentru Moldova. Mâine, Consiliul de Asociere va întări și pe mai departe cooperarea noastră. În acest context, Comisia Europeană pune la dispoziție 60 de milioane de euro pentru a ajuta la a face față actalei crize de energie”, se spune în mesajul postat pe Twitter de șefa Comisiei Europene Ursula Van Der Leyen.

O delegație condusă de premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița se află la Bruexelle pentru a participa joi la o reuniune a Consiliului de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova la care se vor discuta și chestiuni legate de criza energetică.

Corespondentul Europei Libere la Bruxelles a precizat că cele 60 de milioane de dolari sînt un grant, nu un împrumut, și ele vpr fi puse la dispoziție autorităților moldovene fără întîrziere.

Comentând acest anunț al președintei Comisiei Europene, Siegfried Mureșan, șeful Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova, a spus că ”ajutorul oficial oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova confirmă două lucruri: în primul rând, că prietenul adevărat al Republicii Moldova este Uniunea Europeană. În al doilea rând, că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Guvernul de la Chișinău au o credibilitate internațională mai mare decât orice alte guverne și președinți care au condus Republica Moldova în ultimii 30 de ani și, de aceea, pot obține avantaje concrete pentru cetățeni de la partenerii internaționali”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG