Linkuri accesibilitate

Natalia Moloșag este noul avocat al poporului


Natalia Moloșag, noul avocat al poporului (ombudsman), obținând votul de încredere al Parlamentului
Natalia Moloșag, noul avocat al poporului (ombudsman), obținând votul de încredere al Parlamentului

Natalia Moloșag a fost desemnată de către Parlamentul Republicii Moldova pentru funcția de avocat al poporului pentru un mandat de 7 ani. Candidatura a fost aprobată în ședința Legislativului de astăzi cu votul a 55 de deputați. Natalia Moloșag a depus jurământul în fața Parlamentului.

Natalia Moloșag și Andrei Brighidin au fost selectați de către Comisia specială pentru desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de avocat al poporului și amândoi au depășit, ieri, ultima probă a concursului – cea a interviului.

Întrebată în cadrul ședinței Parlamentului, de către deputatul BCS Vasile Bolea, dacă se află în relație de rudenie cu cineva din Guvern sau Parlament, Natalia Moloșag a răspuns: „Nu mă aflu nici într-o calitate de rudenie, nici cu secretara de stat de la Ministerului Justiției și nimeni din deputați sau alți funcționari din Parlament”.

Avocata Moloșag a fost acuzată de opoziție că s-ar afla în conflict de interese cu președinta R. Moldova, întrucât, în 2020, Moloșag, în calitate de avocată, a reprezentat în instanță interesele Maiei Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de atunci la prezidențiale.

XS
SM
MD
LG