Linkuri accesibilitate

Mircea Geoană: NATO anticipează acțiuni de provocare în R. Moldova


Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

Alianța Nord-Atlantică anticipează acțiuni de provocare, sub drapel fals, în Republica Moldova, unde sunt deja în curs de derulare încercări de destabilizare, însă nu sunt previzibile riscuri militare iminente. Este vorba mai degrabă de încercări de a crea dificultăți forțelor ucrainene din vestul Ucrainei, din zona Odesa, a spus secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu pentru Digi24, citat de IPN.

Mircea Geoană a subliniat faptul că NATO rămâne extrem de atentă în ceea ce privește sprijinul pentru țările care sunt sub o astfel de presiune, cu atât mai mult cu cât conflictul din Ucraina riscă să fie unul de lungă durată, iar Kievul trebuie să fie sprijinit nu doar pentru a-și limita pierderile, ci pentru a câștiga acest război.

„Pe de altă parte, în ciuda retoricii tot mai insistente care vine dinspre Moscova, NATO nu are elemente care să indice că Rusia ar avea de gând să recurgă la arma nucleară. Un astfel de discurs este destinat să pună presiune psihologică asupra Ucrainei și asupra democrațiilor occidentale”, a subliniat secretarul general adjunct al NATO conform sursei citate.

În seara zilei de 25 aprilie, la sediul așa-zisului minister al securității de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii ca urmare a unui atac cu lansatoare de grenade. Alte două explozii au fost înregistrate marți dimineață în orașul Maiak din Grigoriopol, fiind distruse două antene radio. Miercuri au fost raportate împușcături în zona Cobasna de dincolo de granița cu Ucraina. Administrația transnistreană a anunțat cod roșu de alertă de securitate pentru 15 zile.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG