Linkuri accesibilitate

Navalnîi a înființat în penitenciar un sindicat format dintr-un singur om


Aleksei Navalnîi, politician rus de opoziție și critic deschis al Kremlinului, aflat în închisoare, a înființat un sindicat în colonia penitenciară unde își ispășește condamnarea. Navalnîi a scris pe Twitter la 11 august că numele sindicatului este Promzona (Zona industrială).

Promzona este denumirea oficială a unor părți ale coloniilor penale din multe țări foste sovietice în care se află fabrici și uzine.

Navalnîi a declarat că sindicatul, care are deocamdată un singur membru - el însuși - a fost înființat din cauza exploatării a aproximativ 600.000 de persoane în penitenciarele din Rusia, adăugând că ar fi, de asemenea, fericit să reprezinte și interesele gardienilor, dacă aceștia vor dori să facă acest lucru. El a spus: „Dacă viața mi-a dat o lămâie sub forma unei pedepse cu închisoarea, atunci trebuie să o transform în limonada unei activități cel puțin utile pentru societate”.

Potrivit lui Navalnîi, alți deținuți sunt mai îngrijorați decât gardienii închisorii în legătură cu crearea sindicatului, iar unii i-au cerut să se oprească, deoarece se tem că nu vor mai fi eliberați. Navalnîi a spus că acest lucru explică de ce Promzona este sindicatul unui singur om.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG