Linkuri accesibilitate

Navalnîi contestă decizia judecătorească de prelungire a arestării preventive


Vladimir Putin și Alexei Navalnîi la aeroportul Viukovo (colaj)

Aleksei Navalnîi a înaintat apel față de decizia judecătorească de prelungire a arestării sale preventive după ce a fost arestat pe un aeroport din Moscova, în timp ce se întorcea din Germania, unde a fost tratat după ce a fost ortăvit un un agent Noviciok, informează agenția Interfax, citându-l pe avocatul său Vadim Kobzev.

Pe 18 ianuarie, când Navalnîii a apărut în fața unei instanțe, într-un tribunal improvizat, a numit această ședință o „batjocură la adresa justiției”. Atunci un judecător a decis ca liderul opozitiei ruse să rămână în arest preventiv până pe 15 februarie, când se va decide mai departe soarta sa – dacă pedeapsa cu suspendare pe care a primit-o pentru o presupusa deturnare de fonduri va fi comutată în pedeapsă cu închisoarea. Navalnîi consideră cazul împotriva lui motivate politic.

Detenția lui Navalnîi a stârnit indignare la nivel mondial și au fost lansate apeluri internaționale pentru eliberarea sa necondiționată. Susținătorii săi au făcut un apel pentru proteste în întreaga Rusie pentru sâmbătă 23 ianuarie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG