Linkuri accesibilitate

Navalnîi: Kremlinul a folosit „intimidarea și represiunea” pentru a fura alegerile parlamentare


Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi a acuzat Kremlinul că a folosit „intimidarea și represiunea” pentru a fura alegerile parlamentare astfel încit partidul de guvernământ Rusia Unită să își păstreze majoritatea constituțională pe fondul informatiilor privind neregulile pe scară largă la vot și falsificarea buletinelor de vot.

Într-un mesaj pe Instagram din închisoare, Navalnîi a scris că sistemul său de vot tactic – „votul inteligent” a fost „un succes imens”, slăbind partidul președintelui Vladimir Putin, doar că autoritățile au răstălmacit rezultatele.

„Escrocii au răsucit rezultatele pe tabela de marcaj pentru a-și face câștigurile să pară mai convingătoare", a scris el .

Cu câteva ore mai devreme, publicarea rezultatelor preliminare complete a votului a arătat că partidul Rusia Unită susținut de Kremlin și-a menținut majoritatea constituțională în camera inferioară a parlamentului descrise de o agenție independentă de monitorizare drept „unele dintre cele mai murdare” din istoria Rusiei.

XS
SM
MD
LG